Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، حس سخت غریب بودن در کشور خود باعث می‌شود ۲ فرد آسیب‌دیده در فیلم درام تلخ و شیرین «سلام، راننده!» یا «Hail, Driver!» که با تمرکز بر زندگی در حاشیه‌های اجتماعی و اقتصادی کوالالامپور ساخته شده، به هم برسند. این فیلم داستان خیلی پیچیده‌ای ندارد اما تفاوت‌های طبقاتی و فرهنگی در مالزی معاصر را به تصویر می‌کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلم به صورت سیاه و سفید فیلمبرداری شده و در آن بازیگران اصلی یعنی آمرول آفندی و می فن لیم نقش‌آفرینی قدرتمندی دارند. این پروژه نخستین بار ۱۶ دسامبر ۲۰۲۱ در مالزی اکران و در عین حال به عنوان نماینده این کشور در بخش فیلم بین‌المللی جوایز اسکار معرفی شده است.

موزامر رحمان نویسنده و کارگردان کار ساخت «Hail, Driver!» را سال ۲۰۱۷ آغاز کرد. وقفه سه سال ایجاد شده به خاطر مشکل بودجه باعث شد او اول فیلم ژانر وحشت و کمدی «تاکوت که تاک» را بسازد و اکران کند.

سکانس‌های اولیه فیلم که در آن شخصیت اصلی یعنی آمان با بازی آفندی دیده می‌شود آرام و شاعرانه هستند چون او دارد پدرش را به خاک می‌سپارد و در آرامگاهی که دور از پایتخت واقع شده با او خداحافظی می‌کند. اما اتمسفر کوالالامپور بسیار سنگین‌تر است و آمان را در حالی می‌بینیم که با خواهر و شوهر او زندگی می‌کند و شوهرخواهرش عصبانی است از اینکه این جوان در تامین مخارج خانه کمکی نمی‌کند.

تنها سرمایه آمان یک ماشین قدیمی است که استانداردهای خدمات تاکسی را ندارد. همچنین او کوررنگ است و نمی‌تواند گواهینامه بگیرد اما بالاخره مدارکی را جعل می‌کند تا بتواند به صورت غیرقانونی در یک سرویس تاکسی‌رانی آنلاین ثبت نام کند. تاکسی او به بخش‌های مختلف شهر سفر می‌کند و گستره‌ای متنوع از مسافران را می‌بیند. بعضی از آن‌ها به اشتباه می‌گویند مهاجران باعث افزایش شدید قیمت مسکن شده‌اند.

شوهرخواهرش بالاخره آمان را از خانه بیرون می‌کند و او که نمی‌تواند از پس اجاره خانه برآید مجبور می‌شود در ماشینش بخوابد و از دستشویی‌های عمومی استفاده کند. آمان ممکن است از نظر مالی فقیر باشد، اما بسیار مهربان و صادق است و این باعث می‌شود با زنی به نام «بِلا» با بازی لیم آشنا شود که شش سال پیش از چین به مالزی مهاجرت کرده است. با وجود اینکه بلا شهروند مالزی است، در کوالالامپور حس آرامش ندارد و انگار در خانه فرد دیگری زندگی می‌کند.

رحمان در این فیلم با صداقت و حسی طبیعی به مسئله روابط بین مالزیایی‌ها و چینی- مالزیایی‌ها ورود می‌کند. تفاوت‌های نژادی و اجتماعی بین آمان و بلا برای‌شان اهمیتی ندارد. تنها چیز مهم، رابطه‌ای است که آن‌ها از طریق قدرت‌ها و سختی‌های مشترک و مکالمه‌های‌شان درباره امیدها، آرزوها و اوضاع در مالزی شکل داده‌اند.

وی در جایی از فیلم با تاسف درباره نتیجه انتخاباتی که در جریان است، می‌گوید: «هر کس برنده انتخابات شود، چیزی تغییر نمی‌کند.»

اما فیلمنامه متفکرانه رحمان بدون تاکید بر پایانی خوش و غیرواقعی، نشان می‌دهد تغییرات مثبتی در انتظار این زوج عجیب و دوست‌داشتنی است.

فیلمبرداران فیروز اسماعیل و حافظ رشید اجازه می‌دهند دنیا را از چشمان آمان ببینیم و تصاویر سیاه و سفید فوق‌العاده‌ای از زندگی در کوالالامپور و خیابان‌هایش خلق می‌کنند. ستاره‌های بزرگ محلی از جمله برونت پالار، نادیا نیسا و نمرون هم حضور کوتاهی در فیلم دارند و نقش‌آفرینی‌های خوب بازیگران اصلی را تکمیل می‌کنند.

کد خبر 5378330

منبع: مهر

کلیدواژه: مالزی اسکار خارجی زبان فیلم سینمایی نقد فیلم موسیقی ایرانی پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت تئاتر ایران سینمای مستند سریال ایرانی تئاتر شهر نقاشی کارگردان تئاتر حوزه هنری نمایشگاه نقاشی فیلم سینمایی رادیو صبا حضور هنر ایران در جهان نماهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۲۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کی اف سی ۱۰۸ شعبه خود را در مالزی تعطیل کرد

رستوران‌های زنجیره‌ای آمریکایی کنتاکی (کی اف سی) ۱۰۸ شعبه خود را در مالزی به‌دلیل تحریم‌هایی مردمی که در واکنش حمایت این شرکت از حملات رژیم صهیونیستی به غزه و کمپین‌های حمایت از مردم فلسطین آغاز شده بود، به طور موقت تعطیل کرد.

براساس گزارش القدس العربی، روزنامه سنگاپوری The Strait Times اعلام کرد که روز دوشنبه، KFC فعالیت خود در مالزی را به حالت تعلیق درآورده است. این روزنامه به نقل از کارگران رستوران نوشت که شعبه‌های کنتاکی یک هفته است که تقریبا خالی از مشتریست.

از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی جنگی ویرانگر را در نوار غزه به راه انداخته است که علاوه بر یک فاجعه انسانی بی‌سابقه و تخریب گسترده زیرساخت‌ها، ده‌ها هزار قربانی غیرنظامی، که بیشتر آنها کودک و زن هستند، بر جای گذاشته است. رژیم صهیونیستی با وجود صدور قطعنامه فوری آتش بس توسط شورای امنیت سازمان ملل به جنگ ویرانگر خود علیه غزه ادامه می‌دهد.

در همین راستا مردم سراسر جهان به خصوص مردم کشورهای مسلمان شرکت‌هایی که از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند را تحریم کردند. کی اف سی در این تحریم تنها نبوده و مک دونالد نیز دچار ضرر و زیان شده است. کریس کمپچینسکی، مدیرعامل مک‌دونالدز اخیرا اذعان کرد که این شرکت در پی تحریم گسترده از سوی مشتریان خود، شاهد تأثیر تجاری معناداری بوده است که نگرانی سهامداران در مورد فعالیت‌های منطقه‌ای و جهانی این غول فست‌فود زنجیره‌ای را افزایش می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • صعود یک پله‌ای ایران در هاکی روی یخ جوانان آسیا و اقیانوسیه
  • پنجمی تیم هاکی روی یخ جوانان ایران در مسابقات آسیا-اقیانوسیه
  • هرگز به ژاوی نگفتم برادرت را بیرون کن
  • نعیمه نظام‌دوست در برنامه اسکار با اجرای مهران‌مدیری: دوست دارم با «مهران مدیری» ازدواج کنم (فیلم)
  • دعوت از طالبان برای شرکت در کنفرانس وقف
  • تحمیل ضرر به کی‌اف‌سی آمریکا در مالزی برای حمایت از غزه
  • ۱۰۸ شعبه یک رستوران آمریکایی در مالزی تعطیل شدند
  • کی اف سی ۱۰۸ شعبه خود را در مالزی تعطیل کرد
  • آیا خوردن جوش شیرین خطرناک است؟
  • تیم هاکی روی یخ جوانان ایران از سد مالزی گذشت