Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@13:37:29 GMT

کوالالامپور کانون رایزنی‌های سیاسی ایران

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۷۶۳۲۲

کوالالامپور کانون رایزنی‌های سیاسی ایران

روحانی در کوالالامپور

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در مدت اقامت سه روزه خود در مالزی، علاوه بر حضور و سخنرانی در جمع سران و شرکت کنندگان اجلاس سران کوالالامپور2019 ، طی سخنرانی در میزگرد "اولویت های توسعه و چالشهای جهان اسلام" سیاست‌ها و راهبردهای منطقه‌ای و بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران را برای سران و شخصیت‌های شرکت کننده از جهان اسلام در این نشست تشریح و پیشنهاداتی برای توسعه و پیشرفت جهان اسلام و همچنین مقابله با چالش‌های پیش روی مسلمانان ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس جمهوری در میزگرد اولویت‌های توسعه و چالش‌ها در اجلاس سران کوآلالامپور ۲۰۱۹، با بیان اینکه همه ما برای گشودن مسیر عزت و سربلندی امت اسلامی مسوولیت تاریخی بر دوش داریم، تاکید کرد: اسلام نه تمدن برخوردها بلکه تمدن تحمل، دعوت و همزیستی است.

 رئیس جمهوری روز پنج شنبه در میزگرد اولویت های توسعه و چالش ها در اجلاس سران کوآلالامپور ۲۰۱۹ ضمن تشکر مجدد از نخست وزیر مالزی به دلیل فراهم آوردن فرصت ارزشمند گفت و گو گفت: ما مسئولیتی مهم تاریخی بر دوش داریم که مسیر عزّت و سربلندی دنیای امّت اسلامی را بگشائیم و موانع پیشرفت و مشارکت آنان در راه رشد و اعتلاء جامعه بشری را از سر راه برداریم.

گفت وگو با ایرانیان مقیم مالزی

 رییس‌جمهوری در نخستین روز سفر خود به کوالالامپور با ایرانیان مقیم مالزی دیدار و در جمع آنان سخنرانی کرد. در این دیدار نمایندگان اساتید دانشگاهی، دانشجویان و بازرگانان به بیان مشکلات خود در این کشور پرداخته و خواستار رفع این مشکلات با کمک رییس‌جمهوری شدند.

رایزنی های ایران و مالزی

رییس جمهوری اسلامی ایران درمدت حضورش در مالزی با پادشاه مالزی دیدار و گفت و گوی دوجانبه داشت. وی با بیان اینکه حل مشکلات جهان اسلام بدون همبستگی و همکاری کشورهای مسلمان مقدور نیست، گفت: فلسطین از زخم های مزمن جهان اسلام است که در اجلاس سران کوآلالامپور باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

روحانی  که برای شرکت در اجلاس سران کوالالامپور در مالزی به سر می برد،  روز چهارشنبه گذشته در دیدار با سلطان عبدالله پادشاه مالزی با قدردانی از اقدام به موقع نخست وزیر این کشور در برگزاری کنفرانس کوالالامپور به منظور بررسی مشکلات جهان اسلام، سه موضوع فلسطین، دخالت قدرت های بزرگ در مسائل داخلی مسلمانان، و ضرورت پیشرفت های علمی و اقتصادی را مهم ترین موضوعات جهان اسلام دانست.

 وی با تاکید بر اینکه حل این مشکلات بدون همکاری و همبستگی میان کشورهای اسلامی مقدور نیست، به آوارگی هفتاد ساله فلسطینیان اشاره کرد و گفت: فلسطین از زخم های مزمن جهان اسلام است و این موضوع باید به طور جدی در کنفرانس کوالالامپور مورد توجه قرار گیرد.

سلطان تانکو عبدالله پادشاه مالزی نیز با قدردانی از حضور دکتر روحانی در اجلاس سران کوالالامپور،  حضوروی  را باعث ارتقای سطح اجلاس دانست و ابراز امیدواری کرد این اجلاس موجب خیر و برکت برای امت اسلامی باشد.

پادشاه مالزی همچنین حضور دانشجویان ایرانی در آن کشور را از نقاط قوت روابط دو کشور دانست و اهتمام دولت مالزی برای ایجاد شرایط مساعد اقامت و تحصیل برای آنان را مورد تاکید قرار داد.

دکتر روحانی درحاشیه این رویداد بین المللی همچنین با ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی دیدار داشت پس از دیدار با نخست وزیر مالزی در توییتی نوشت که مسلمانان همه از یک خانواده هستند و باید نسبت به هم احساس مسئولیت داشته باشند.

رئیس جمهوری در این توییت تاکید کرد که همکاری کشورهای اسلامی برای مقابله با فشار قدرت های بزرگ، ضروری است.

وی تاکید کرد: بسیاری از مشکلات مسلمانان بدلیل دخالت های آمریکا، نظیر تحریم علیه ایران است.

روحانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در دو سال گذشته زیر فشار تحریم های یکجانبه و ظالمانه بوده است، گفت: تحریم آمریکا علیه ایران با وجود قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل اجرا شده است و آمریکا بدون دلیل و بهانه از توافق برجام خارج شد.

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه آمریکا در تحریم علیه ایران بدلیل مقاومت مردم ناموفق بوده است، گفت: در ۵ ماه گذشته برغم فشارهای حداکثری آمریکا، ما توانسته ایم وضع اقتصادی خود را بهتر کنیم.

نخست وزیر مالزی هم در این دیدار با تاکید بر توسعه همکاری‌های دو کشور در همه زمینه‌ها، گفت: ایرانی ها مورد حمایت ما هستند و برای گسترش تجارت و همکاری میان دو طرف اراده جدی داریم.

ماهاتیر محمد با اشاره به تاثیر تحریم‌های آمریکا بر همکاری‌های تجاری دو کشور، گفت: برای افزایش دوباره همکاری های تجاری دو کشور تلاش می‌کنیم و برای همکاری در حوزه‌های علوم و فناوری آماده همکاری هستیم.

نخست وزیر مالزی با بیان اینکه ما همواره تحت فشار قدرت‌های بزرگ بوده ایم، گفت: تحریم غیرقانونی ایران برخلاف قوانین سازمان ملل را محکوم می‌کنیم.

معاون معاون ارتباطات دفتر رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز پس از این دیدار در توییتی خبرداد: تولید برند مشترک بین ایران ومالزی و سرمایه گذاری دو کشور در جاسک موضوع گفت و گوی امروز دکتر روحانی و نخست وزیر مالزی بود.

علیرضا معزی در این توییت تاکید کرد که در این مذاکرات حل مشکلات دانشجویانی ایرانی در مالزی از مهم ترین محورهای گفت و گوهای دو طرف بود.

روحانی و اردوغان بر همکاری برای حل مشکلات جهان اسلام تاکید کردند

روسای جمهور ایران و ترکیه در حاشیه اجلاس سران کوالالامپور ۲۰۱۹ در مالزی در دیداری دوجانبه ضمن استقبال از ابتکار نخست وزیر این کشور در برگزاری اجلاس سران تعدادی از کشورهای اسلامی به منظور بررسی مشکلات جهان اسلام، بر ضرورت همکاری و همبستگی بیشتر کشورهای اسلامی تاکید کردند.

«حسن روحانی» و «رجب طیب اردوغان» همچنین موضوعات منطقه ای و به ویژه روند تحولات در سوریه را با تاکید بر همکاری های دو کشور در روند آستانه مورد بحث و بررسی قرار دادند. رئیس جمهوری با اظهار نگرانی از ادامه حضور آمریکا در سوریه و تلاش برای تسلط بر چاه‌های نفتی آن کشور، خواستار همکاری های بیشتر ایران و ترکیه با دولت سوریه شد.

 روحانی همچنین خواستار همکاری با دولت سوریه برای خروج گروه‌های تروریستی از شهر ادلب و ایجاد آرامش برای مردم این شهر شد. روسای جمهور ایران و ترکیه در این دیدار همچنین با مرور آخرین وضعیت روابط دوجانبه دو کشور،  توسعه و تعمیق این روابط در همه زمینه ها به ویژه انرژی، حمل و نقل،  صنعت، تجارت و بانکی را مورد تاکید قرار دادند. در این ملاقات قرار شد نمایندگان ویژه روسای جمهور دو کشور تفاهمات این ملاقات و توافقات کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را در آینده نزدیک در کمیته های تخصصی پیگیری و اجرایی نمایند. همچنین قرار شد شورای عالی هماهنگی که به ریاست روسای جمهور دو کشور و اعضای دو دولت تشکیل می شود، اوایل سال آینده در تهران برگزار شود.

روحانی: هرگونه فشار و تنگنای ایجاد شده برای قطر را محکوم می‌کنیم

رییس‌جمهوری در کوالالامپور همچنین دیدار دوجانبه ای با امیر قطر داشت که در این نشست با تاکید بر توسعه روابط ایران و قطر گفت: هرگونه فشار و تنگنای ایجاد شده علیه قطر را محکوم می‌کنیم.

حجت الاسلام روحانی در دیدار با «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر» با بیان اینکه روز به روز شاهد توسعه روابط تهران – دوحه هستیم، افزود: در کنار قطر بوده و هستیم  و هرگونه فشار و تنگنای ایجاد شده علیه این کشور را محکوم می کنیم.

روحانی با بیان اینکه ایران  قطر باید از فرصت نزدیکی و قرابت برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری استفاده کنند، افزود: دو کشور می توانند در زمینه های مختلف همکاری نزدیک داشته باشند. رئیس جمهور با اشاره به اینکه تهران و دوحه در شرایط اقتصادی موجود می توانند بسیاری از نیازمندی های یکدیگر را رفع کنند، گفت: می توانیم در زمینه سرمایه گذاری  مشترک همکاری داشته باشیم.

امیر قطر نیز در این دیدار با ابراز خوشحالی از ملاقات رئیس جمهوری ایران در حاشیه اجلاس کوآلالامپور، گفت: روابط دو کشورروابط ویژه ای است و در شرایط امروز منطقه باید  روابط ما و تماس ها بیشتر باشد.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی با قدردانی از مواضع ایران در قبال تحریم قطر، گفت: موضع ایران مورد تحسین ماست و ما آن را فراموش نمی کنیم و معتقدم ایران و قطر می توانند از این شرایط سخت که برایشان ایجاد شده عبور کنند.

روحانی همچنین در حاشیه این اجلاس در دیدارهای جداگانه‌ای با ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی و سلطان عبدالله پادشاه این کشور، رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر درخصوص مسائل مورد علاقه دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی گفت و گو و تبادل نظر کرد.

طرح های ایران برای افزایش همکاری میان کشورهای اسلامی

دکتر روحانی در اجلاس کوالالامپور در افتتاحیه اجلاس سران کشورهای اسلامی در سخنانی با بیان اینکه جهان اسلام در سطوح ملی و بین‌المللی با چالش‌های نوظهوری روبه رو است، گفت: جهان اسلام باید تدابیری برای رهایی از سلطه دلار و سیستم مالی آمریکا پیش بینی کند.

اجلاس چهار روزه سران کوآلالامپور 2019 به طور رسمی روز پنجشنبه با حضور حجت الاسلام والمسلمین روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران و سران کشورهای مالزی، ترکیه و قطر و صدها تن از شخصیت ها و نخبگان کشورهای اسلامی در مرکز همایش های بین المللی شهر کوآلالامپور پایتخت مالزی آغاز شد.

رئیس جمهوری ایران با طرح برخی از مهمترین مسائل و مشکلات مبتلابه جهان اسلام سه طرح جدید و مهم را برای رفع یا کاهش این مشکلات و افزایش همکاری درون جهان اسلام به شرح ذیل ارائه کرد:   

1. تأسیس «صندوق مشترک نشست کوالالامپور برای تأمین مالی همکاری‌های فناورانه میان کشورهای اسلامی» به منظور ورود قوی به زنجیره ارزش‌های جهانی.

2. تاسیس «مرکز تحقیقات مشترک در حوزه فناوری‌های هوش مصنوعی» و « امنیت سایبری» برای پیش‌گامی در فناوری‌های میان‌رشته‌ای اطلاعاتی و ارتباطی.

3. تاسیس «بازار مشترک کشورهای اسلامی در حوزه اقتصاد دیجیتال» و همکاری و تبادل تجربیات در زمینه رمزارزها.

موافقت ماهاتیر محمد با طرح ایران برای ایجاد رمز ارز مشترک

   «ماهاتیر محمد» نخست وزیر مالزی موافقت خود را با طرح حسن روحانی رییس‌جمهوری اسلامی ایران در اجلاس سران کوالالامپور ۲۰۱۹ مبنی بر ایجاد تاسیس «بازار مشترک کشورهای اسلامی در حوزه اقتصاد دیجیتال» و همکاری و تبادل تجربیات در زمینه رمزارزها اعلام کرد.

به گزارش روزجمعه فری مالزی تودی نخست وزیر ماهاتیر محمد با پیشنهاد ایران مبنی بر استفاده از رمزنگاری به عنوان گزینه ای برای دلار آمریکا موافق است.

ماهاتیر محمد دراین زمینه گفت: "ما برای اولین بار این موضوع را می شنویم  که ایران و ترکیه بر این عقیده اند که باید از جایگزینی برای دلار آمریکا استفاده کنیم.

نخست وزیر مالزی که کشورش میزبان اجلاس سران کوالالامپور۲۰۱۹ است ؛ افزود: ما می توانیم ارزهای خود و یا ارزمشترکی  را استفاده کنیم.

وی توضیح داد : به نظر می رسد زمانیکه ما از دلار آمریکا استفاده می کنیم تحریم ها می تواند به توسعه اقتصای ما  لطمه بزند.

ماهاتیر محمد پس از گفتگوهای مشترک  با شرکت کنندگان در اجلاس سران کوالالامپور و شرکت در میزگرد چهارگانه  که در آن رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطرحضور داشتند، به خبرنگاران گفت: وی مدت ها قبل پیشنهاد ایجاد یک ارز جایگزین دلار برای تجارت های بین المللی را داده  و تلاش هایی در این زمینه انجام شد، اما این ایده با واکنش ابرقدرت ها روبه رو شده بود.واکنش آنها این بود که ما را از استفاده از هر نوع ارز دیگری متوقف کنند، زیرا استفاده از یک ارز خاص به آنها قدرت می دهد.

سفر به ژاپن

دکتر حسن روحانی سرانجام پس از رایزنی های گسترده در کوالالامپور در پایان سفر روزه خود به مالزی ، روز جمعه این کشور جنوب شرق آسیا را به دعوت رسمی نخست وزیر ژاپن  به مقصد توکیو ترک کرد تا سیاست نگاه به شرق در دیپلماسی ایران در ژاپن برگ دیگری بخورد.

برچسب‌ها مالزی ماهاتیر محمد اجلاس سران کوالالامپور حسن روحانی ایران پروندهٔ خبری زنگ دیپلماسی در شرق اجلاس سران کوالالامپور ۲۰۱۹

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مالزی ماهاتیر محمد اجلاس سران کوالالامپور حسن روحانی ایران مالزی ماهاتیر محمد اجلاس سران کوالالامپور حسن روحانی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۷۶۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفتگوی همکاری آسیا در اصفهان

اجلاس دو روزه اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا در اصفهان با صدور بیانیه و تصویب توافقنامه‌ای از سوی نمایندگان بیش از ۲۰ کشور حاضر در این اجلاس به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان در پایان این اجلاس از تابلو نقاشی هنرمند اصفهانی استاد رضا بدرالسماء رونمایی کرد.

مجمع گفتگوی همکاری آسیاAsia Cooperation Dialogueبا هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به‌عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است. کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیاACDهستند.

کد خبر 749517

دیگر خبرها

  • آمادگی کانون سردفتران ایران برای همکاری با روسیه
  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفت و گوی همکاری آسیا
  • ◄ وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد
  • وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد
  • بذرپاش عازم ابوظبی شد
  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفتگوی همکاری آسیا در اصفهان
  • دومین روز اجلاس مجمع گفتگوی همکاری‌های آسیایی + فیلم
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند
  • رشد اقتصادی نیازمند برقراری رفاه و صلح
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است