Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محسن روحی‌صفت» در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره سفر رییس‌جمهوری به مالزی گفت: ایران و مالزی از زمان نخست‌وزیری ماهاتیر محمد روابط بسیار حسنه، نزدیک و دوستانه‌ای با یکدیگر داشته‌اند اما وقتی که ماهاتیر محمد در سال ۲۰۰۳ پس از ۲۲ سال از نخست‌وزیری کناره‌گیری کرد، اعمال تحریم‌ها علیه ایران و نزدیکی جانشینان ماهاتیر محمد به ریاض موجب شد تا این مسائل بر روابط تهران و کوآلالامپور سایه بیندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به نخست‌وزیری مجدد ماهاتیر محمد از سال گذشته اظهار داشت: در سال‌های اخیر شاهد یک نوع رکود و بی‌تحرکی در روابط تهران و کوآلالامپور بودیم اما پس از بازگشت ماهاتیر محمد به قدرت و نخست‌وزیری مجدد وی، شاهد نزدیکی ایران و مالزی و افزایش تحرکات دیپلماتیک میان دو کشور هستیم.

مشورت‌های تهران و کوآلالامپور برای توسعه روابط بیشتر شده است

این کارشناس جنوب شرق آسیا ادامه داد: در این راستا شاهد هستیم که تهران و کوآلالامپور مشورت‌ها و همکاری‌های خود را برای توسعه روابط و به ویژه مسائل جهان اسلام بیشتر کرده‌اند.

روحی‌صفت با تاکید بر اینکه ماهاتیر محمد علاقه‌مند به پیشرفت و توسعه جهان اسلام است، تصریح کرد: نخست‌وزیر مالزی معتقد است که کشورهای اسلامی برای ثبات و توسعه همکاری راهی جز همکاری با یکدیگر ندارند و از قِبَلِ هم‌افزایی‌ها و همکاری‌ها میان کشورهای اسلامی، جهان اسلام باید بهره‌مند شده و مسلمانان به توسعه و رفاه بیشتری دست یابند.

تحریم‌ها مانع اصلی افزایش و توسعه همکاری‌ دو کشور است

روحی‌صفت با اشاره به رویکرد نخست‌وزیر مالزی به ایران خاطرنشان کرد: ماهاتیر محمد همواره علاقه‌مند به مردم و رهبران ایران بوده است. در اجلاس دوحه نیز مشاهده کردیم که وی نسبت به اعمال تحریم‌ها علیه ایران اعتراض کرد و آنها را ظالمانه خواند.

وی افزود: البته ماهاتیر محمد در آن اجلاس هم به این مسئله اشاره کرد که علیرغم علاقه‌مندی کوآلالامپور به توسعه روابط با تهران و گسترش مناسبات، تحریم‌ها مانع اصلی افزایش و توسعه همکاری‌ها هستند.

ایران و مالزی زمینه‌های همکاری زیادی با یکدیگر دارند

این دیپلمات پیشین به زمینه‌های همکاری ایران و مالزی با یکدیگر اشاره کرد و افزود: ایران و مالزی زمینه‌های همکاری زیادی با یکدیگر دارند. مالزی از مدت‌ها پیش علاقه‌مند به‌کارگیری نیروی انسانی ایران بوده است. علاوه بر این آنها از خریداران مواد معدنی ایران بوده و در گذشته، سرمایه‌گذاری هنگفتی در زمینه انرژی به ویژه نفت ایران کرده بودند.

روحی‌صفت با بیان اینکه هزاران دانشجوی ایرانی در مالزی مشغول به تحصیل هستند، عنوان کرد: کوآلالامپور از جمله مقصدهای گردشگری توریست‌های ایرانی است. شرکت‌های ایرانی زیادی در این کشور فعالیت می‌کنند. از سوی دیگر ایران از جمله خریداران روغن پالم، مواد اولیه صنایع لاستیک‌سازی و محصولات الکترونیکی این کشور است.

سفر رئیس‌جمهوری تاثیر مثبتی بر مناسبات تهران و کوآلالامپور دارد

وی با ابراز امیدواری به توسعه مناسبات ایران و مالزی در پی سفر رئیس‌جمهوری به مالزی یادآور شد: من فکر می‌کنم سفر رئیس‌جمهوری به مالزی می‌تواند تاثیر مثبتی بر مناسبات تهران و کوآلالامپور داشته باشد اما این را هم باید بپذیریم که تحریم‌ها بر مناسبات دو کشور سایه انداخته و تا زمانی که تحریم‌ها تداوم یابند، شاهد افزایش قابل توجهی در روابط دو کشور نخواهیم بود.

مدیرکل پیشین غرب آسیا وزارت امور خارجه درباره نقش مالزی در کاهش تنش در روابط ایران و عربستان هم بیان کرد: مالزی کشور قابل احترامی در جهان اسلام است. ماهاتیر محمد که هم‌اینک رهبری این کشور را برعهده گرفته است، معتقد است کشورهای اسلامی به جای تنش با یکدیگر باید با هم همکاری داشته باشند تا توسعه و رفاه ایجاد شود تا اینگونه بتوان با قدرت‌های جهانی رقابت کرد.

روحی‌صفت اضافه کرد: آنها از هر اقدامی که موجب کاهش تنش در جهان اسلام به ویژه میان ایران و عربستان شده و افزایش همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را در پی داشته باشد، استقبال می‌کنند و در آن جهت نیز اقدام می‌کنند.

برچسب‌ها مالزی ماهاتیر محمد اجلاس سران کوالالامپور حسن روحانی کوالالامپور پروندهٔ خبری زنگ دیپلماسی در شرق اجلاس سران کوالالامپور ۲۰۱۹

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مالزی ماهاتیر محمد اجلاس سران کوالالامپور حسن روحانی کوالالامپور مالزی ماهاتیر محمد اجلاس سران کوالالامپور حسن روحانی کوالالامپور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۱۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صنایع کوچک و متوسط آفریقای مرکزی با وزیر خارجه دیدار کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان با آقای «انگاته روبارد» وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط آفریقای مرکزی دیدار و گفتگو کرد. دکتر امیرعبداللهیان توسعه و ارتقای همه جانبه مناسبات با قاره آفریقا را از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دانست.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران برای توسعه مناسبات دوجانبه با جمهوری آفریقای مرکزی در زمینه‌های مورد نیاز این کشور به ویژه در حوزه‌های کشاورزی، علمی و فناوری و آموزشی آمادگی خود را اعلام می‌دارد.

آقای «انگاته روبارد»، وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط آفریقای مرکزی نیز با اشاره به اهمیت پذیرش دعوت جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در دومین همایش ایران و آفریقا و اکسپو تهران و ابراز قدردانی از حسن میزبانی از ایشان و هیات همراه، پیشرفت‌ها و دستاوردهای کشورمان در زمینه‌های علمی، فناوری و صنعتی را ستود.‌

کد خبر 6092645

دیگر خبرها

  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • امیرعبداللهیان: توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • تأکید امیرعبداللهیان بر توسعه مناسبات با قاره آفریقا
  • وزیر صنایع کوچک و متوسط آفریقای مرکزی با وزیر خارجه دیدار کرد
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان