Web Analytics Made Easy - Statcounter

«پیرمحمد ملازهی» روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشاره به سفر رییس‌جمهوری به مالزی گفت: از زمانی که ماهاتیر محمد زمام امور را مالزی برعهده گرفت، با توجه به اهتمام و علاقه وی به توسعه روابط با کشورهای اسلامی،‌ مناسبات تهران و کوآلالامپور گسترش یافت و مشاهده کردیم ایران و مالزی همکاری‌های نزدیکی را در زمینه‌های مختلف آغاز کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه رویکرد ماهاتیر محمد موجب شد مالزی از کشوری عقب‌مانده به یک قدرت پیشرفته اقتصادی تبدیل شود، اظهار داشت: دیدگاه ماهاتیر محمد بر این مبنا استوار است که کشورهای اسلامی باید با همکاری یکدیگر به توسعه دست یابند و در هماهنگی با یکدیگر از شرایط تنش فقر و وابستگی خارج شوند چرا که آنها از منابع هنگفت ثروت برخوردارند، اما به خام‌فروشی یا وابستگی گرفتار شده‌اند.

از نظر ماهاتیر محمد، ایران همه مولفه‌های تبدیل شدن به قدرت منطقه‌ای و جهانی را دارد

این کارشناس مسائل جنوب شرق آسیا ادامه داد: با آنکه ماهاتیر محمد سال‌ها در قدرت نبود، از زمانی که او مجددا قدرت را در اختیار گرفته، شاهد هستیم او همین رویه را در دستور قرار داده و تلاش می‌کند هم از نظر سیاسی و هم در تبادل تجربیات تنش‌ها در جهان اسلام کاهش یابد.

ملازهی با اشاره به نگاه مثبت ماهاتیر محمد به ایران اظهارداشت: از نظر ماهاتیر محمد، ایران از همه مولفه‌ها و لازمه‌های اساسی برای تبدیل شدن به قدرت منطقه‌ای و جهانی برخوردار است و می‌تواند به عنوان یکی از رهبران اسلام ایفای نقش کند، به همین خاطر، از نظر ماهاتیر محمد می‌توان با ایران همکاری‌های سیاسی و اقتصادی خوبی داشت.

ماهاتیر محمد مسائل را براساس منافع ملی می‌نگرد

وی با بیان اینکه سفر حسن روحانی به مالزی نقطه عطفی در مناسبات تهران و کوآلالامپور است، خاطرنشان کرد: توافقاتی که در این سفر انجام می‌شود، می‌تواند موجب شود مناسبات دو کشور در مسیر روشن‌تری قرار گیرند در حالی که در دولت‌های نهم و دهم، به دلیل برخی از اقداماتی انجام شود، همکاری‌های دو کشور قطع شد که اثرات آن را همچنان در روابط دو کشور شاهدیم.

این تحلیلگر سیاست خارجی خاطرنشان کرد: ماهاتیر محمد مسائل را براساس منافع ملی و واقع‌گرایانه می‌نگرد و نه ایدئولوژیک و بر اساس همین دیدگاه مالزی هم ‌اکنون به یک کشور صنعتی، صادر کننده انواع کالای مصرفی، قطب توریسم و تولید کننده محصولات الکترونیکی تبدیل شده است.

تجار ایرانی بیشتر نگاه غربی دارند تا شرقی

ملازهی یادآورشد: متاسفانه ایران علیرغم ظرفیت‌هایی که دارد، نتوانسته از آن ظرفیت‌ها برای توسعه مناسبات با ایران استفاده کند. یکی از دلایل این موضوع این است که تجار ایرانی بیشتر نگاه غربی دارند تا شرقی.
 این کارشناس مسائل بین الملل افزود: تجار ایرانی برخی اوقات محصولات کشورهای شرق آسیا مانند مالزی را از کشورهای اروپایی مانند آلمان خریداری کرده‌اند در حالی که می‌توان مستقیما با قیمت مناسبت‌تر و کیفیت بهتر از مالزی خریداری کرد.

وی  در عین حال برخی رویکردهای ایدئوژیک و نقض قوانین داخلی مالزی را مهمترین موانع توسعه روابط عنوان کرد و گفت: به طور مثال، برخی از اتباع ایرانی به دلیل همراه داشتن قرص‌های غیرمجاز و مواد مخدر در زندان‌های مالزی هستند که تعدادشان هم اندک نیست که همین مساله می‌تواند مانع توسعه روابط دو کشور باشد.

برچسب‌ها ماهاتير محمد کوالالامپور روحاني پروندهٔ خبری اجلاس سران کوالالامپور ۲۰۱۹

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ماهاتير محمد کوالالامپور روحاني ماهاتير محمد کوالالامپور روحاني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۴۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است

  توجه ایران به توسعه پایدار اقتصادی
وی با اشاره به برگزاری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران «اکسپو ۲۰۲۴» باحضور بازرگانان از کشورهای مختلف در تهران گفت: این نشان می‌دهد که ایران در کنار عزم سیاسی برای گسترش ارتباطات به توسعه پایدار اقتصادی و تقویت مناسبات سازنده با کشورهای مختلف در این حوزه توجه جدی دارد.
   
دانشجو با خشونت ساکت نمی‌شود
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از صحبت‌های خود درپاسخ به سوالی در مورد اعتراضات اخیر دانشجویی در آمریکا گفت: این اعتراضات نشان دهنده بیداری جامعه جهانی و افکار عمومی دنیا نسبت به مسأله فلسطین است. وی افزود: با اقدامات پلیسی وسیاست‌های خشن نمی‌توان صدای این معترضان را خاموش کرد.کنعانی ادامه داد: وزارت خارجه ایران برخورد خشن و پلیسی با فضای دانشگاه‌ها ومطالبات دانشجویی درآمریکارابه‌هیچ‌وجه نمی‌پذیردومعتقد است که با سیاست‌های خشن و پلیسی،نمی‌توان صدای‌دانشجویان ومطالبات برحق افکارعمومی جهان درمحکومیت جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی را خاموش کرد.
   
گسترش همکاری‌های اقتصادری ایران و عربستان
کنعانی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود با بیان این‌که ایران و عربستان در کنار گسترش همکاری‌های سیاسی به گسترش همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور نیز توجه دارند، گفت: در حال حاضر دو هیات دولتی جمهوری اسلامی ایران در دو سطح و به دو منظور در ریاض به‌سر می‌برند. هیاتی به ریاست آقای خاندوزی، وزیر اقتصاد برای مشارکت در اجلاس بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده‌اند و در این هیات آقای فرزین، رئیس بانک مرکزی نیز حضور دارند.
   
گفت‌وگوها برای رفع تحریم‌ها ادامه دارد
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود در ارتباط با موضوع گفت‌وگوها برای رفع تحریم‌ها و این‌که آیا در جریان سفر اخیر آقای احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی به روسیه در این ارتباط رایزنی و گفت‌وگو شده است، بیان کرد: همان‌طور که هفته پیش مطرح کردم، گفت‌وگوها، تماس‌ها و تبادل پیام‌های دیپلماتیک در ارتباط با این موضوع به روش‌های مقتضی ادامه دارد. وی ادامه داد: نشست‌های بین‌المللی معمولا فرصتی است که ایران در چارچوب نشست‌های دوجانبه دیدگاه‌های خود را با طرف‌های مقابل و مرتبط در این حوزه بیان می‌کند و دیدگاه‌ها و پیشنهاداتی را که در این زمینه مطرح است، دریافت می‌کند.
   
مطالبات ما در توافق‌نامه امنیتی از دولت عراق واضح است
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با روند اجرای توافق‌نامه امنیتی ایران و عراق باتوجه به دیدار اخیر احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی کشور با قاسم الاعرجی، دبیر شورای امنیت ملی عراق افزود: همان‌طور که پیش از این گفته‌ایم این توافق براساس یک مبنای مشترک جهت تامین امنیت درخصوص مرزهای دو کشور و همچنین تامین دیدگاه‌های ایران در مورد مصادر صدور ناامنی از این کشور و مرزها به جغرافیای داخل کشور است. مطالبات ما در این زمینه از دولت عراق کاملا واضح است.
   
روابط ایران و روسیه در مسیر پیشرفت است
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در مورد گسترش روابط ایران و روسیه با توجه به سفر اخیر دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه و همچنین سفر چند روز پیش علی باقری، معاون وزیر خارجه به مسکو و حمایت روسیه از عملیات وعده صادق که از سوی ایران علیه رژیم صهیونیستی صورت گرفت، گفت: روابط ایران و روسیه در مسیر درست خود در حال پیشرفت است. همکاری‌های دو جانبه بین دو کشور در حوزه‌های مختلف در جریان است و ما شاهد جهشی کاملا چشمگیر در حجم مناسبات و همکاری‌های دو کشور هستیم. ایران و روسیه دارای عزم و اراده مشترک برای افزایش همکاری‌ها و برداشتن گام‌های جدید در این ارتباط هستند.

در بحث مبارزه با تروریسم در کنار کشورهای دوست خود هستیم
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اقدام تروریستی اخیر در روسیه گفت: هرگونه اقدام به عملیات تروریستی علیه شهروندان، اماکن دولتی و ... در هر کشوری که صورت بگیرد از نظر ایران مردود و محکوم است.وی افزود: در بحث مبارزه با تروریست در کنار کشورهای دوست از جمله روسیه هستیم و موضوع تروریسم یک تهدید مشترک برای دولت و ملت‌های جهان است. کنعانی ادامه داد: متاسفانه برخی از کشورها در راستای منافع نامشروع سیاسی خود از تروریسم در طول سالیان گذشته به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف خود استفاده کردند.وی با تاکید بر این‌که تروریست یک تهدید مخوف و نگران‌کننده است و متاسفانه برخی از کشورها مایل هستند که از آن به عنوان یک ابزار استفاده کنند، گفت: در بحث مبارزه با تروریسم در کنار کشورهای دوست خود هستیم و اقدامات تروریستی را محکوم می‌کنیم.سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در این نشست توضیحاتی در ارتباط با سفر اخیر دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ایران به روسیه برای شرکت در نشست امنیتی سنت‌پترزبورگ ارائه داد و گفت: آقای احمدیان در این اجلاس پنج پیشنهاد مشخص ایران را در حوزه امنیت بین‌الملل ارائه کردند.

دیگر خبرها

  • توسعه مناسبات تبریز با شهرهای استراتژیک مسیر جاده ابریشم
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مالزیایی ها در نمایشگاه اکسپو
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • انصاری نیک: «خلیج فارس» هویت ایران و یکی از پایه های قدرت تمدنی کشور است/ غرب نمی خواهد در منطقه امنیت برقرار باشد، زیرا امنیت ضامن توسعه است
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • امیرعبداللهیان: توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • تأکید امیرعبداللهیان بر توسعه مناسبات با قاره آفریقا
  • هدف گذاری برای تقویت مناسبات ترانزیت جاده ای بین ایران و ازبکستان