Web Analytics Made Easy - Statcounter

«قاسم محبعلی» در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشاره به سفر آتی رییس جمهوری به مالزی گفت: ایران و مالزی در دوران ریاست جمهوری مرحوم هاشمی رفسنجانی مناسبات خوب و گسترده‌ای را با یکدیگر پایه‌گذاری کردند که این روابط در دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی به اوج رسید و دو کشور در اکثر زمینه‌ها با یکدیگر همکاری داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به روابط دو کشور در یک دهه اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: در آن دوران ماهاتیر محمد که پدر مالزی جدید است، رئیس‌جمهور بود اما با کناره‌گیری وی از قدرت که همزمان با دولت نهم بود، روابط دو کشور دچار رکورد شده و تحول خاصی در مناسبات تهران و کوآلالامپور رخ نداد.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی ادامه داد: شرایط به گونه‌ای است که حتی می‌توان گفت که ما با افول روابط ایران و مالزی در این برهه روبه‌رو هستیم که امیدواریم سفر آقای روحانی به کوآلالامپور قفل مناسبات دو کشور را باز کند.

ماهاتیر محمد علاقه‌مند به توسعه روابط با کشورهای اسلامی است 

محبعلی یادآورشد: ماهاتیر محمد علاقمند به توسعه روابط با کشورهای اسلامی و منطقه خاورمیانه بوده است. او در آن زمان تلاش‌هایی را انجام داد و شاهد بودیم که مناسبات کوآلالامپور هم با تهران، هم با ریاض، هم با بغداد و هم اسلام‌آباد توسعه یافت و یک نوع توازن در سیاست خارجی مالزی نسبت به کشورهای اسلامی ایجاد کرد

وی با بیان اینکه مالزی در دهه ۹۰ حاضر شد برای داشتن روابط با ایران هزینه بدهد، خاطرنشان کرد: در دهه ۹۰ میلادی، آمریکایی‌ها نخستین تحریم‌های ثانویه که مربوط به سرمایه‌گذاری در حوزه نفت و گاز ایران بود اعمال کردند اما شرکت‌های نفتی مالزی به همراه توتال فرانسه از اولین سرمایه‌گذارانی بودند که علیرغم تحریم، فعالیت‌شان را در ایران آغاز کردند. در آن زمان هم برخی نگرانی‌ها درخصوص مناسبات تهران و کوآلالامپور وجود داشت اما رویکرد درست وقت ایران یعنی دولت آقای خاتمی و شخص ماهاتیر محمد، آن نگرانی‌ها را کنترل و مانع از صدمه دیدن روابط دو کشور شدند.

FATF و تحریم‌ها مانع از توسعه روابط ایران و مالزی هستند  

محبعلی در پاسخ به این سوال که آیا در شرایط کنونی مالزی حاضر به سرمایه‌گذاری در ایران خواهد شد؟ ابراز داشت: مالزیایی‌ها تجربه سختی را در دوران تحریم‌ها پشت سر گذاشتند. آنها در اواخر دولت خاتمی سرمایه‌گذاری‌ای در حوزه نفت ال‌ان‌جی در قشم انجام دادند که تحریم‌های شورای امنیت موجب لغو آن قرارداد و از دست رفتن یک فرصت تاریخی شد.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون مالزی تحریم‌های اعمال شده علیه ایران را محکوم می‌کند، عنوان کرد: نکته‌ای که در این رابطه وجود دارد، این است که این حمایت‌ها تنها در لفظ باقی مانده است. عدم تکمیل روند پیوستن ایران به FATF و تحریم و تنبیه‌های سنگین آمریکایی علیه شرکت‌هایی که با ایران کار می‌کنند، موجب شده تا شرکت‌های مالزیایی‌ حاضر به ریسک نباشند و به عبارتی اینها موانع توسعه روابط دو کشور هستند

این کارشناس مسائل بین‌المللی اضافه کرد: البته عدم استقبال شرکت‌های مالزیایی دلیل دیگری را هم دارد و آن، اینکه شرایط خاورمیانه بحرانی است و انگیزه‌ها و فرصت‌های سابق هم دیگر وجود ندارد. همین مسئله موجب شده تا مالزی دیگر آن اشتیاق سابق را برای حضور و سرمایه‌گذاری در خاورمیانه نداشته باشد.

محبعلی با اشاره به سفر روحانی به کوآلالامپور یادآور شد: سفر آقای روحانی به مالزی، سفر دوجانبه نیست بلکه برای شرکت در یک نشست چندجانبه میان کشورهای اسلامی است. به همین خاطر ما نباید انتظارات و توقعات را از این سفر بالا ببریم. البته ایشان و هیات همراه باید حداکثر تلاش را برای ایجاد یک زمینه مناسب برای تحول در روابط تهران و کوآلالامپور باید انجام دهند و تا قفل مناسبات دو کشور شکسته شود.

برچسب‌ها مالزی ماهاتیر محمد حسن روحانی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مالزی ماهاتیر محمد حسن روحانی ایران مالزی ماهاتیر محمد حسن روحانی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۵۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۸ شعبه یک رستوران آمریکایی در مالزی تعطیل شدند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی صباح، رستوران‌های زنجیره ای فست فود آمریکایی «کِی اِف سی» (KFC) بیش از ۱۰۰ رستوران را در مالزی تعطیل کرده است، زیرا مشاغل مرتبط با آمریکا در سراسر جهان در بحبوحه اعمال تحریم های گسترده به نفع فلسطینیان و ناشی از جنگ جاری در غزه، هدف تحریم مشتریان قرار گرفته اند.

به گزارش این رسانه ترکیه ای، در بحبوحه اعتراضات به حمایت آمریکا از تل آویو پس از تهاجم این رژیم به مردم مظلوم در نوار غزه، فروشگاه زنجیره ای فست فود آمریکایی «کِی اِف سی» مجبور شد فعالیت های خود را در سراسر مالزی- عمدتا در شمال شرقی ایالت کلانتان- کاهش دهد.

بر این اساس، «کیو اس آر برندز» (QSR Brands) که مالک و اداره کننده امتیازات فست فود «کِی اِف سی» در مالزی است، اعلام کرد که فعالیت ۱۰۸ فروشگاه در سراسر این کشور را به حالت تعلیق در می آورد.

لذا شرکت غذایی آمریکایی مذکور مجبور شده است فعالیت‌ های خود با اکثریت مسلمان در جنوب شرقی آسیا را با بیش از ۶۰۰ واحد، محدود و یا تعطیل کند.

پروفسور محد نظری اسماعیل، رئیس گروه حامی فلسطین و بایکوت، واگذاری و تحریم برندهای متعلق به اشغالگران قدس در مالزی، گفت: «کِی اِف سی» در لیست بایکوت قرار ندارد؛ اما بسیاری از مالزیایی ها هر اپراتور فست فود آمریکایی را مرتبط با اسرائیل می دانند.

کد خبر 6092484

دیگر خبرها

  • علاقه‌مند به توسعه روابط با ایران در تمامی حوزه‌ها هستیم
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • ابراز خرسندی ایران از پیشرفت در روند مناسبات با بورکینافاسو
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مالزیایی ها در نمایشگاه اکسپو
  • تحمیل ضرر به کی‌اف‌سی آمریکا در مالزی برای حمایت از غزه
  • ۱۰۸ شعبه یک رستوران آمریکایی در مالزی تعطیل شدند
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور